PERSBERICHT
Alkmaar / Houten, 05-01-2021

De digitalisering van de zorg neemt een vogelvlucht dit jaar. Daarbij hoort ook de inzet van digitale zorgassistenten (ofwel chatbots). Steeds meer organisaties zien de voordelen van een assistent die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is om zorgprocessen te ondersteunen – denk aan initiële klantcommunicatie of het automatiseren van administratieve of technische taken.

Smartbots zijn integraal onderdeel van processen in de zorgverlening

SmartMedibots ontwerpt, bouwt en beheert digitale en data gedreven smartbots (chatbots) voor zorgverleners, met als missie de kwaliteit van de geboden zorgprocessen voor zowel zorgverlener als patiënt en zijn familie te verbeteren. Smartmedibots levert zowel generieke smartbots als specifieke smartbots, maatwerk.

Zaurus, leverancier van een beeldbeloplossing (digitale spreekkamers) en digitale assistenten voor de zorg, merkte dat diverse klanten stappen willen zetten met op maat gemaakte digitale assistenten. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen hebben zij de handen ineengeslagen met SmartMedibots.
Zowel SmartMediBots als Zaurus zullen nu maatwerk digitale assistenten ontwikkelen die komen te draaien in de digitale spreekkamers van Zaurus. Dit maakt het zeker voor zorgorganisaties die al van deze spreekkamers gebruikmaken zeer laagdrempelig om een eigen digitale assistent te implementeren.

“We hebben zelf al diverse ‘generieke’ digitale assistenten ontwikkeld, zoals een digitale doktersassistente voor de ondersteuning van huisartsenpraktijken en een assistente voor het aanbieden van een digitaal inloopspreekuur. Nu merken we dat de vraag om maatwerk groeit”, aldus Niels Greidanus, CEO van Zaurus. “Dit pakken we nog steeds deels zelf op, maar om aan de vraag te blijven voldoen zonder een wachtlijst te moeten hanteren is een samenwerking met een solide, gespecialiseerde partner zoals SmartMediBots essentieel. Door onze krachten te bundelen hoop ik dat we samen veel zorgorganisaties mogen gaan ondersteunen.”

SmartMedibots komt voort uit Eerstestap.nl. Eerstestap.nl heeft haar expertise rond smartbots ontwikkelt in de financiële branche. De benodigde medische kennis heeft zij in huis gehaald door medici aan zich te binden.

De eerste stap is gezet

De eerste digitale zorgassistent die uit deze samenwerking voortkomt is reeds een feit: SmartBot Yara mag de hartpatiënten aangesloten bij Hartpatiënten Nederland wegwijs maken in de wereld van de cardiologie.

Edwin Riem, CEO van zowel Eerstestap als SmartMediBots: Onze ambitie is om de ‘kwali-tijd’ terug te brengen in de zorgverlening. De digitalisering van de zorg maakt dit in toenemende mate mogelijk. SmartMediBots realiseert digitale assistenten die patiënten in delen van het contact met de zorgverlener ondersteund. Hierdoor wordt de patiëntreis efficiënter en houdt de zorgverlener meer tijd over om kwaliteit en meer aandacht te geven: kwalitijd. Yara is een eerste mooi voorbeeld van een smartbot die we ontsluiten via de digitale spreekkamer van onze partner Zaurus.

Contactpersoon bij SmartMediBots:
Edwin Riem
E-mail: edwin@smartmedibots.com
Tel. 0031681347362

Ga voor meer informatie naar smartmedibots.com

Contactpersoon bij Zaurus:
Jenny Luco
E-mail: jenny@zaurus.nl
Tel. 072-202 9123